W kwietniu w szkole w Murowanej Goślinie odbyła się kolejna edycja wielkanocnego konkursu gastronomicznego w dwóch kategoriach: na najlepszą potrawę i najlepszą aranżację stołu. Efekty pracy uczniów oceniało jury, w skład którego wchodzili: , Pani Hanna Sudoł - właściciel "Ranczo w Dolinie" w Dąbrówce Kościelnej , Pani Estera Klaszczyńska-Rozenek - "Restauracyjka u Estery", Pan Witold Wróbel - osoba wspierająca działania wytwórców w zakresie certyfikacji i promocji tradycyjnych produktów lokalnych, Pan Piotr Borowicz - właściciel czasopisma lokalnego "Murowanej Prawdy" , Pani Beata Strama - Dyrektor Zespołu Szkół im. Gen. Dezyderego Chłapowskiego w Bolechowie, Pani Joanna Bialachowska-kierownik szkolenia praktycznego
Serdecznie dziękujemy Radzie Rodziców, która ufundowała nagrody dla uczestników konkursu.
Zwycięzcy w kategorii "Świąteczna potrawa "
I miejsce - Dagmara Głuszek i Erika Zamecka z IITŻ - Jajka z groszkiem zapiekane w cieście francuskim; Wybuchowe mazurki
II miejsce - Marika Błażyńska i Natalia Miszczuk z IITŻ - Kiszka wielkanocna
III miejsce - Mateusz Iwiński i Tymoteusz Dreher z IITŻ - Jajko sadzone z fantazją; Sernik
Wyróżnienie: Wiktoria Rosół z III TŻH - Fantazja kiełbasy; Deser wielkanocny
Zwycięzcy w kategorii "Aranżacja stołu świątecznego "
I miejsce - Klaudia Ludzkowska i Joanna Budych z IVTŻH
II miejsce - Marika Schreiber i Paweł Stocki z IIITŻH
III miejsce - Klaudia Jaskuła i Julia Kukawka z ITŻ
Wyróżnienie: Zuzanna Grzechowiak i Paulina Cur z ITŻ
Wszystkim uczestnikom gratulujemy!
Organizatorki
Agnieszka Ludwiszewska
Danuta Borejsza-Wysocka
Grażyna Zawal